-aftener

Mennesker er så gode - hvorfor er de det så ikke?

(Storm P. 1882 - 1949)

Lektor P.C. Overgård holder foredrag om kunst, kultur og kirke overalt i landet. Han har i mange år bl.a. arbejdet med Storm P.’s humor, som den kommer til udtryk i dennes ”Fluer”, tegninger med tekst nedenunder.

I øvrigt kender foredragsholderen Storm P.’s nærmeste familie og kan meddele spændende ting om Storm P. fra dette bekendtskab.

P.C. Overgård vil denne januaraften vise tegninger og malerier af Storm P. og lover, at vi vil møde en begavet, varm humor og menneskelighed, som forløser smilet hos selv den tristeste.

Tid & sted

Torsdag d. 25. januar kl. 19.30 i Enghøj Sognegård.

Da våbene tav...

Kristendom og religion efter 1. verdenskrig.” (I anledning af 100 året for 1. verdenskrigs afslutning i 2018)

Da krigen brød ud i 1914 var det med begejstring, med et håb om forløsning, tiltro til at idealerne måtte blive styrket i en krig, at kristendommen ville melde sig hos soldaterne, i nationerne og i samfundene med fornyet styrke. Da krigen sluttede i 1918 – efter fire års slagterier – var Gud død. Idealerne var blevet tomme og nyttesløse. Kristendommen overlevede ikke katastrofen i sin traditionelle form, men måtte genopfindes. Måske skulle den skiftes ud med noget andet, med ny religion, med livssyn og livsanskuelse eller med ateistisk materialisme, ideologier. Efterkrigsgenerationen var årgangen, der måtte snuble i starten, som Aarhusprofessoren Ernst Frandsen beskrev det. Da den unge generation kom på benene, hvor ledte vejene da hen? Kirkehistorikeren Carsten Bach-Nielsen tager i sit foredrag temperaturen på det åndelige miljø i Danmark i 1920’erne og 30’erne.

Tid & sted

Torsdag d. 22. februar kl. 19.30 i Enghøj Sognegård.
Pris 50,-kr. inkl. kaffe og brød.

Gives der en kristen etik?

Sognepræst Anders Raahauge er medlem af Det etiske Råd, hvor man løbende tager stilling til de etiske dilemmaer, som for eksempel rejses af de videnskabelige fremskridt. Ikke alt, hvad man kan gøre er også rigtigt at gøre.

Han vil fortælle om, hvordan Rådet arbejder og drøfte, om kristendommen sætter en særlig etik, forskellig fra den lov og godt og ondt, som er skrevet i alle menneskers hjerter.

Og der vil blive rig lejlighed til at diskutere med Raahauge om tidens store etiske udfordringer, herunder dødshjælpen.
Foto: Carsten Fisker.

Tid & sted

Torsdag d. 22. marts kl. 19.30 i Enghøj Sognegård.

For alle

Tusind tak til alle, som var med til at gøre årets julemusical til en stor succes! Tak til alle børn, store som små, I var så dygtige til at danse, synge og spille skuespil!

På onsdag i næste uge holder vi årets sidste sangcafé, så har du 1½ times tid i overskud og har du lyst til fællessang og hyggeligt selskab, så kom til Enghøj Sognegård!