Sogneudflugt

Årets sogneudflugt går til Lemvig.

Årets sogneudflugt går til Lemvig og egnen der omkring Limfjorden.

Vi drikker formiddagskaffe ved Handbjerg Strand. Området er berømt for sine Limfjordsøsters, muslinger og sorte hummere. Ligeledes et smukt fredet område med masser af fugleliv.

Derefter køres til Lemvig kirke, som siden det 12.århundrede har været centrum for byens liv. Kirken blev i årene 1933-35 restaureret, udvidet og forsynet med kamtakkede gavle, ligesom tårnet fik sin karakteristiske løgkuppel. Bodil Kaalunds udsmykning af alter, prædikestol m.m. har vakt stor opmærksomhed – arbejdet blev udført 1976 – 88. Vi får en rundvisning.

Middagen spiser vi på restaurant Luna – som ligger smukt på havnen. Herfra kan nydes den enestående udsigt over fjorden og det smukke landskab.

Herefter kører vi til museet for Religiøs Kunst som ligger på én af smukkeste grunde ud til fjorden. Museet viser værker af Johannes Larsen. Fugle på træk gennem kunst og lyrik. Den tager udgangspunkt i Steen Steensen Blichers værk trækfuglene fra 1838 og er tidligere vist på Faaborg kunstmuseum. Sideløbende er der en udstilling med Anita Houvenaeghel, der har udsmykket flere kirker.

Eftermiddagskaffen indtages på Toftum Bjerge, som er et smukt bakkedrag ud mod Limfjorden. Fra de 50m høje skrænter er der udsigt over en stor del af fjorden og på klare dage, kan man se helt op til Thyborøn. Der dyrkes paraglidnig,

Pris pr. person: kr. 350,- inkl. formiddagskaffe, middag med 2 retter (ekskl. drikkevarer), eftermiddagskaffe, entre, rundvisning og bustur.

Tilmelding: Senest torsdag den 23. august til kirkekontoret,
tlf.2494 5020 mail: enghoej.sogn@km.dk

Tid & sted

Lørdag d. 1. september kl. 8.00 - ca. kl. 18.00.

Mødrene arv fra Paradis, Vild opstandelse og med på tur langs Caminoen er nogle af de spændende foredrag, hvad der er i vente til efterårets højskolearrangementer.

For voksne

Husk, at du kan danne dig et overblik over sommerens og efterårets gudstjenester og arrangementer ved at klikke på vores kalender.