Sogneudflugt

Tak for en flot og veltilrettelagt sogneudflugt!

Turen begyndte med  formiddagskaffe ved Handbjerg Strand. Området er berømt for sine Limfjordsøsters, muslinger og sorte hummere. Ligeledes et smukt fredet område med masser af fugleliv.

Derefter kørte vi til Lemvig kirke, som siden det 12.århundrede har været centrum for byens liv. Kirken blev i årene 1933-35 restaureret, udvidet og forsynet med kamtakkede gavle, ligesom tårnet fik sin karakteristiske løgkuppel. Bodil Kaalunds udsmykning af alter, prædikestol m.m. har vakt stor opmærksomhed – arbejdet blev udført 1976 – 88.

Vi spiste lækker middag med flotte rødspætter på restaurant Luna – som ligger smukt på havnen. Herfra kan nydes den enestående udsigt over fjorden og det smukke landskab.

Herefter kørte vi til museet for Religiøs Kunst som ligger på én af smukkeste grunde ud til fjorden. Museet viser værker af Johannes Larsen. Fugle på træk gennem kunst og lyrik. Den tager udgangspunkt i Steen Steensen Blichers værk trækfuglene fra 1838 og er tidligere vist på Faaborg kunstmuseum. Sideløbende er der en udstilling med Anita Houvenaeghel, der har udsmykket flere kirker.

Eftermiddagskaffen indtog vi på Toftum Bjerge, som er et smukt bakkedrag ud mod Limfjorden. Fra de 50m høje skrænter er der udsigt over en stor del af fjorden og på klare dage, kan man se helt op til Thyborøn og der var mange flotte paraglidere.

Tak til Ruth Nielsen og Kristian Degnbol for tilrettelægningen.

For alle

Det er så mundvandet løber! Lækkerier, som børn fra Club Enghøj laver de næste gange til klub og som sælges til højeste bud ved auktionen efter høstgudstjenesten.

For voksne

"Du virker i det stille, det er dig der sker, når det dybe forår pibler roligt, ud af jorden, ud af kroppen, der hvor barnet ler, og en skæbne springer ud utroligt". Kom og hør salmedigter Iben Krogsdal.