Konfirmation i Enghøj Kirke

Hvert forår danner Enghøj Kirke rammen om konfirmationen af fortrinsvist 7.-klasserne fra Vestervangsskolen. Der kan også være konfirmander, som bor i sognet, men går på en anden skole, som bliver konfirmeret i kirken.

Datoer

Dato og tidspunkt for konfirmationer i Enghøj Kirke offentliggøres d. 1. februar to år i forvejen. Det betyder f.eks. at offentliggørelsen af konfirmation i 2020 sker d. 1. februar 2018.

Konfirmationer i 2018 – se her

Konfirmationer i 2019 – se her

Konfirmationer i 2020 - se her

Har du spørgsmål vedr. konfirmation, kan du rette henvendelse til sognets præster.

Undervisning og konfirmation (OBS!)

To forhold gør sig gældende i forhold til undervisning og konfirmation:

1. Vi underviser konfirmanderne i de 7.-klasser, de går i til dagligt på Vestervangsskolen.
  2. Vi konfirmerer (på selve dagen) konfirmanderne i forhold til de 6.-klasser de gik i året før – dvs. 6.-klasserne fra Vestervangsskolen eller Hobrovejens skole.

Det betyder, at undervisningsholdende og konfirmationsholdende er to forskellige hold. Mange gange vil der være sammenfald, fordi Vestervang viderefører de samme klasser fra 6. til 7. klassetrin. Men der vil også være elever fra Hobrovejens Skole (eller andre skoler), som bliver spredt ud i nye klasser, når de skifter til Vestervang. Derfor fastholder vi 6.-klasserne til selve konfirmationen, og på denne baggrund er det muligt for os at melde datoerne ud to år i forvejen.

Konfirmation betyder bekræftelse

Konfirmation betyder, at Gud bekræfter det forhold til konfirmanden, som blev oprettet ved dåben. Og ved at blive konfirmeret bekræfter konfirmanden det ”ja”, som blev sagt på konfirmandens vegne, da han eller hun blev døbt.

Hvem siger ”ja”?

Hvordan kan dåben bekræftes? Konfirmander spørger ofte, om de nu tror nok eller tror rigtigt. Men konfirmationen handler først og fremmest om, at Gud bekræfter det tilsagn, som blev givet i dåben. Konfirmationen er et tegn på, at Gud også er med os, når ungdomslivet begynder.

Når du vælger at blive konfirmeret, siger du ikke noget om, hvor meget eller hvor lidt du tror. Du siger ”ja” til at tage imod Guds velsignelse og til, at Gud stadigvæk er med i dit liv. Konfirmationen er din beslutning, og det er både dig og Gud, som siger ja til hinanden én gang til.

For alle

"Boller op og boller ned, boller i min mave, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade!" Det er snart fastelavn og det skal naturligvis fejres.

Koncert

Inden længe er det Korby Randers Uge, og det fejres med besøg af Randers Kammerkor under ledelse af vores egen organist Britta Nedergaard Hansen.