Nyheder

Pænt goddag, til alle jer i Enghøj sogn.

Mit navn er Anders, jeg er 36 år gammel og jeg har fået fornøjelsen af, at skulle være præst i Enghøj kirke de næste tre måneder.

Jeg er netop vendt hjem til Danmark, efter at have været sømandspræst i Hong Kong og rejsepræst for Kina i nogle år. Før det var jeg sognepræst i Himmelev sogn i Roskilde. Jeg har også tidligere været assistent ved sømandskirken i Algeciras i Spanien og været udsendt i Cairo for Danmission, så det er efterhånden blevet til en del rejseri, både som præst og som teologistuderende, og nu er jeg vendt hjem til Danmark, for forhåbentlig at tage en lang pause fra lufthavne og kuffertliv.

Jeg bor i Århus, men er kommet meget i Randers som barn, da den ene side af min familie har sine rødder her på egnen. Oprindeligt er jeg vokset på Sjælland og Grønland, og jeg får at vide, at det sjællandske kan høres ganske tydeligt, når jeg taler, selvom de på Sjælland mener, at jeg taler jysk.

Når jeg ikke er på arbejde, går en stor del af min fritid med frivilligt arbejde, hvor særligt Muskelsvindfonden og Roskilde Festivalen har fyldt meget de sidste 10-15 år og i det hele taget har koncert og festival arbejde fyldt meget, siden jeg var 14 år gammel. Men jeg har også været involveret i andre projekter, bl.a. gennem Danmission, Natkirken i København og Gimle i Roskilde.

Ud over det frivillige arbejde, så øver jeg mig i at falde tilbage i det danske, og eksperimenterer ivrigt i køkkenet, med blandet held.

Jeg har en stor interesse for mødet mellem teologi og natur, og har brugt en del tid på at studere både dyreetik og klimaetik.

Før jeg blev præst, har jeg haft forskellige fuldtids og deltids/studiejob inden for det private, primært i bank og forsikring, men jeg har også snuset lidt til livet i et analyseinstitut.

Jeg glæder mig meget til at komme i gang som præst herhjemme igen, og jeg håber, at jeg kan nå at lære mange af jer at kende og at jeg forhåbentlig kan nå at bidrage med noget nyttigt til sognet, selvom det kun er på lånt tid jeg er.

Anders Skaanning Andersen. 

 

 

 


For alle

Det er så mundvandet løber! Lækkerier, som børn fra Club Enghøj laver de næste gange til klub og som sælges til højeste bud ved auktionen efter høstgudstjenesten.

For voksne

"Du virker i det stille, det er dig der sker, når det dybe forår pibler roligt, ud af jorden, ud af kroppen, der hvor barnet ler, og en skæbne springer ud utroligt". Kom og hør salmedigter Iben Krogsdal.