Farvel og tak for denne gang.

Man siger, at der i drenges unge år findes en lømmelalder, enten i teenageårene eller i barndommen, hvor de er tilbøjelige til at lave mere ballade, end hvad godt er. Treårsalderen kunne være en af dem. Her begynder man for alvor at lære sproget. Benene hjuler afsted under én, og langsomt begynder man at opdage verden – på godt og ondt – og prøver at finde sig til rette i den på nye måder.

Sådan en alder har jeg nået nu i min præstegerning, siden jeg blev kaldt til Enghøj Kirke i februar 2015, og nu laver jeg måske lidt ballade. Jeg har søgt nye udfordringer, og skal fra 15. august virke som sognepræst i Brabrand og Sdr. Aarslev Kirker.

Det har været tre spændende og lærerige år i Enghøj Kirke. Der er meget og mange, jeg vil komme til at savne, og jeg har brug for at sige tak. Tak til det daværende menighedsråd, der havde modet til at kalde mig til Enghøj Kirke. Det vil altid være ganske særligt, det første sted man får arbejde. Tak fordi I tog imod mig og for det gode samarbejde i personalet og menighedsrådet ved kirken, og kollegaer i Randers Søndre Provsti.

Men også tak til alle i sognet, som tog imod mig – alle jer, jeg fik lov at være præst for. Tak fordi I åbnede jeres hjem. Tak fordi jeg måtte døbe, konfirmere, vie og begrave. Tak fordi I åbnede samtalen og havde tiltro til, at jeg kunne være jeres præst. Tak fordi jeg måtte følges med jer et stykke af vejen i glæde og sorg, i stort og småt og almindelig hverdag.

Og tak fordi I kom til mig. Tak fordi I kom til gudstjenester; de højtidelige, de almindelige, de kedelige, de eksperimenterende. Dem for de store, dem for de små og dem, der samlede os alle. Tak fordi I lyttede og gav ris og ros. Tak fordi I kom og snakkede – i kirkedøren, på kontoret, i sognegården, på gader og stræder.

Jeg vil bære Enghøj Kirke med mig; alle de mennesker jeg har mødt og alle de erfaringer, jeg har gjort. For ikke mindst på grund af Enghøj Kirke er jeg den, jeg er i dag. Det er på en måde nådigt, at man sjældent kan se, hvilke spor man selv sætter. Og på samme måde er det nådigt at opdage, at det, jeg bærer med mig, er noget, jeg kan takke andre for.

Tak fordi I kaldte på mig!

Jeg holder afskedsgudstjeneste i Enghøj Kirke, søndag d. 19. august.

Simon Emil Koefoed

Tid & sted

Søndag d. 19. august kl. 10 i Enghøj Kirke.

Mødrene arv fra Paradis, Vild opstandelse og med på tur langs Caminoen er nogle af de spændende foredrag, hvad der er i vente til efterårets højskolearrangementer.

For voksne

Husk, at du kan danne dig et overblik over sommerens og efterårets gudstjenester og arrangementer ved at klikke på vores kalender.