Musikalsk Luther aften

I 2017 er det 500 år siden, at vor kirkes reformator, Martin Luther, slog sine 95 teser op i Wittenberg. Luther ønskede bl.a. at afskaffe pavekirkens misbrug af dens position, så folk selv kunne forstå det bibelske budskab. Han blev en reformator, som har betydet meget for den måde, vi i dag forstår kristendommen på.

Luthers 95 teser samt 4 kernesalmer fremføres ved denne koncert af Emmy Haahr, oplæsning, Merete Hofmann, obo og Asger Troelsen, orgel. Musik af Bo Grønbech.

Koncerten vil veksle mellem oplæsning af Luthers teser, musik for obo og orgel og fællessang. Der skal synges 4 af Luthers kernesalmer, ”Af dybsens nød”, ”Behold os, Herre, ved dit ord”, ”Nu fryde sig hver kristen mand” og ”Vor Gud han er så fast en borg”.

Merete Hoffmann, obo og Asger Troelsen, orgel, som også kalder sig Duo Danica, har eksisteret som duo siden 1990 og har gennem tiden uropført adskillige værker, som er skrevet til dem. Således har komponisterne Bo Grønbech, Tage Nielsen, Ole Schmidt, Ib Nørholm, Leif Thybo, Peter Bruun, Peter Møller, Erik Haumann, Anders Nordentoft, Anne Linnet, Jens Wilhelm "Fuzzy" Petersen og Bent Fabricius-Bjerre skrevet værker til Duo Danica.

Billetsalg ved døren, som åbner kl. 18.30.

Tid & sted

Torsdag d. 5. oktober kl. 19.00 i Enghøj Kirke.
Entré: 50,-kr.

For alle

De fleste steder er høsten så småt ved at være i hus, og det fejrer vi i Enghøj Kirke med høstgudstjeneste søndag d. 24. september. Vi glæder os til festgudstjeneste, frokost og bankospil.

Mangler du et overblik over arrangementer i løbet af de næste måneder? Du kan altid danne dig overblik over både gudstjenester og arrangmenter ved at klikke herunder.