Kirkeklokker

De nye klokker i klokketårner er støbt Paccard Bell Foundry, et verdenskendt klokkestøberi beliggende i det sydøstlige Frankrig.

De to nye klokker har en slagtone i A1 og c2, det vil sige med en lille terts interval. Dette interval og disse slagtoner er anbefalet af klokkenist Per Rasmus Møller. Vurderingen er lavet ud fra de omkringliggende kirkers klokker intervaller og slagtoner. Den store klokke har en diameter på 925 mm og vejer 485 kg. Den lille klokke har en diameter på 778 mm og vejer 285 kg.

På begge klokker er der en indskription. Menighedsrådet rettede derfor henvendelse til forfatter Iben Krogsdal og indskriptioner blev:

Ringer for dagen og dem vi fik givet

Kimer af glæde der bruser i livet

Ringer for håbet om det der skal komme

kalder fra himlen når livet er omme

Du kan lytte til simulering af klokkeringningen her

Koncert

Denne eftermiddag byder vi velkommen til saxofonist Michael E. Lund og organist Randi E. Mortensen. En spændende kombination af orgel og saxofon, som vi glæder os til at høre.

For børn

Kan man danse til en salme og kan babyer overhovedet få noget ud af at lytte til musik? Ja og bestemt! Vil du vide mere om babysang så klik videre!