Kirkeklokker

De nye klokker i klokketårner er støbt Paccard Bell Foundry, et verdenskendt klokkestøberi beliggende i det sydøstlige Frankrig.

De to nye klokker har en slagtone i A1 og c2, det vil sige med en lille terts interval. Dette interval og disse slagtoner er anbefalet af klokkenist Per Rasmus Møller. Vurderingen er lavet ud fra de omkringliggende kirkers klokker intervaller og slagtoner. Den store klokke har en diameter på 925 mm og vejer 485 kg. Den lille klokke har en diameter på 778 mm og vejer 285 kg.

På begge klokker er der en indskription. Menighedsrådet rettede derfor henvendelse til forfatter Iben Krogsdal og indskriptioner blev:

Ringer for dagen og dem vi fik givet

Kimer af glæde der bruser i livet

Ringer for håbet om det der skal komme

kalder fra himlen når livet er omme

Du kan lytte til simulering af klokkeringningen her

Mødrene arv fra Paradis, Vild opstandelse og med på tur langs Caminoen er nogle af de spændende foredrag, hvad der er i vente til efterårets højskolearrangementer.

For voksne

Husk, at du kan danne dig et overblik over sommerens og efterårets gudstjenester og arrangementer ved at klikke på vores kalender.