højskolearrangementer

Tirsdag d. 2. februar

Arrangementet er desvæære aflyst pga. restriktioner fra Sundhedsministeriet.

I Spentrup lige nord for Randers var St. St. Blicher præst fra 1825 og frem til sin død i 1848. Stedet vidner den dag i dag om hans virke og betydning, ligesom de øvrige Blichersteder stadig er levende fortællinger om en digter og præst, der fik betydning langt ud over sin tid. Hans livshistorie er en broget fortælling om et menneske, der spændte vidt. Og ja, så var han gift med Ernestine – et ægteskab med op og nedture, som hans liv i øvrigt bød på op og nedture.

I sine fortællinger satte Blicher netop fokus på livet som det er, med konflikter og tragedier – og grunden til, at han fortsat læses, er netop hans særlige indlevelse i almindelige menneskers liv og levned – fortælleteknisk leveret, så moderne forfattere ofte refererer til Blicher som deres særlige inspirationskilde.

Torsdag d. 25. februar kl. 19.30

Peter Øvig Knudsens nyeste bøger: “Hippie 1 – Tre år og 74 dage der forandrede Danmark” og “Hippie 2 – den sidste sommer” følger dag for dag det store eksperiment med at skabe et nyt samfund på en mark ved landsbyen Frøstrup i Thy i sommeren 1970.

Peter Øvig Knudsen beretter i dette foredrag om eksperimentet, der varede i 74 dage og havde rod i hippie-bevægelsen, som eksploderede over hele den vestlige verden med Summer of Love i 1967, og som de følgende tre år satte spørgsmålstegn ved alle normer og regler, ja, alt velkendt i det danske samfund.

Foredraget er støttet af Statens Kunstfond.

Husk tilmelding er nødvendig enten via hjemmesiden øverst højre hjørne eller via kirkekontoret på tlf. 2494 5020 senest onsdag d. 24. februar kl. 17.00.

Entré: 50,-kr. inkl. kaffe og sødt.