højskolearrangementer

Marts

Tirsdag d. 2. marts kl. 14.30

Når man bliver gammel, begynder man at interessere sig for ”God and Gardening”, sagde Ulla Terkelsen i et interview, og derfor må sognepræst Daniel Vigtoft Jakobsen være gammel af sind trods sine blot 30 år.

Han vil denne højskoleeftermiddag fortælle om sin vej til præstegerningen, hvordan det har været at komme til Enghøj Kirke, efter han har været landpræst i fire landsbykirker i Salling, og hvordan det har været at flytte til Randers.

Husk tilmelding er nødvendig enten via hjemmesiden øverst højre hjørne eller via kirkekontoret på tlf. 2494 5020 senest mandag d. 1. marts kl. 13.00.

Entré: 50,-kr. inkl. kaffe og sødt.

Torsdag d. 18. marts kl. 19.30

Christianias stadsarkivar Ole Lykke, som har boet og arbejdet i Fristaden siden 1979, viser diasshow, video og fortæller om Christianias snart 50 år lange og brogede historie, som den ser ud indefra.

Med baggrund i de ”oprindelige idealer” fra 70´erne, fortælles om
dagligdagslivet, Christianias organisering indadtil og udadtil, Teatergruppen Solvognen, retssagerne, problemerne med hash og hårde stoffer. Ole Lykke vil også komme omkring Pusher Street, rockerkrigene, politiet, turister og gæster, kulturlivet, den fysiske opbygning af boliger og arbejdspladser, etablering af infrastruktur og de tilbagevendende lukningstrusler og de otte års forhandlinger i 00´erne, der førte til Christianias nuværende status som en fondsejet og lejet bydel, med samme regler som resten af Danmark.

Husk tilmelding er nødvendig enten via hjemmesiden øverst højre hjørne eller via kirkekontoret på tlf. 2494 5020 senest mandag d. 17. marts kl. 17.00.

Entré: 50,-kr. inkl. kaffe og sødt.