højskolearrangement

Tirsdag d. 5. oktober kl. 14.30

Et løft af Johannes Jørgensen ind i en ny tid.

Koncertforedrag ved Jens Stage.

Et musikalsk møde med digteren Johannes Jørgensen (1866-1956).

En af Danmarks store digtere, som desværre aldrig fik den position som hans litterære format gjorde ham fortjent til.

Han blev udelukket af dansk åndsliv, hjulpet på vej af personligheder som Georg Brandes og andre af de “ kulturradikale” kræfter, som Johannes Jørgensen før var en del af, men som han senere tog afstand fra.

I dag er Johannes Jørgensen forholdsvis ukendt, men alligevel er han den danske forfatter / digter, der ned gennem tiderne, næst efter H.C. Andersen, har fået sine værker oversat til flest sprog.

Johannes Jørgensen kom til at tilbringe henved 40 år i selvvalgt eksil væk fra Danmark. Hvorfor blev han denne fremmede fugl i reden?Dette giver koncertforedraget, blandt meget andet, svar på.

Jens Stage har skrevet musik til 10 udvalgte digte og fremfører dem til egen musik med guitar og sang.

Husk venligst tilmelding via Tilmeldings knappen øverst i højre side eller ved at ringe til kirkekontoret på tlf. 2494 5020 senest fredag d. 1. oktober kl. 11.00.

Scoresbysund

Torsdag d. 21. oktober kl. 19.30

365 døgns isolationi “Den yderste by”

Denne aften får vi besøg af politibetjent Peter Petersen. Han har været betjent gennem de sidste 42 år, de seneste 15 år med udstationering i både Kosovo, Grækenland, Afghanistan samt 5 gange i Grønland. I et helt år var han alene politimand i Scoresbysund i Nordøstgrønland. Scoresbysund er Grønlands mest isolerede by med 18000 km uvejsom kystlinje og med 850 km til nærmeste nabo har hjælpen ikke været lige om hjørnet.

Glæd dig til et spændende og meget personligt foredrag.

Entré: 50,-kr. inkl. kaffe og brød.