Højskolearrangementer

Poul Anker Bech, myte, tid og skæbne

Tirsdag d. 4. oktober kl. 14.30

Velkommen til Anne Valbjørn Odgaard, som vil fortælle om Poul Anker Bech. Hun uddyber:
“Vi kender Poul Anker Bechs drømmende motiver: Marken, skoven, stranden og nok frem for alt skyerne, den der helt genkendelige Poul Anker Bech-himmel. Et sted mellem realisme og surrealisme finder vi trivielle hverdagsgenstande sat ind i gådefuld natur, evighed og forgængelighed flettes sammen, humor og alvor.

Poul Anker Bech udgik fra den vendsysselske muld, og skulle sidenhen komme til at betage publikum i en sådan grad, at han nogle år før sin død blev udpeget som Danmarks populæreste kunstner.

Udtrykker billederne noget særligt dansk? Noget særligt nordisk? Vi ser bl.a. på inspiration fra romantikken, men også fra store kunstnere som Hammershøi og Ring.

Endelig skal han også ses i relation til den skønne litteratur; nemlig Johannes V. Jensen, som Poul Anker Bech var stor fan af.
En mytisk dialog skabes mellem de to store kunstnere.”

Entré: 50,-kr. inkl. kaffe og kage.
Beløbet betales ved arrangementet.

Tilmelding via linket herunder eller via tlf. 2494 5020

Livet som flygtning i Danmark

Torsdag d. 20. oktober kl. 19.30.

Vi byder velkommern til Alen Causevic. Han fortæller:”I mit foredrag fortæller jeg åbent og ærligt om min opvækst på danske asylcentre som flygtning fra Bosnien Hercegovina.

Historien tager publikum med på en geografisk såvel som kulturel rejse fra Eksjugoslavien til Danmarks asylcentre og siden boligblokke rundt om i Jylland.

Så opstår mødet med skønlitteraturen. Jeg fortæller om, hvordan jeg i tiende klasse pludselig opdagede Michael Strunge, og hvordan skønlitteraturen åbnede min verden i forhold til ophav, kultur, sprog, eksistens og, ikke mindst, fremtiden.

Herfra fortæller jeg så om, hvordan og hvorfor jeg langt om længe valgte at studere litteraturhistorie ved Aarhus Universitet, samt endelig begyndte at turde tro på min drøm om at blive forfatter. En drøm, der skulle vise sig at få sit afsæt i romanen Det egentlige liv i livet. I den forbindelse fortæller jeg om arbejdet med romanen og dens tilblivelse.

Som afrunding på foredraget, inviterer jeg alle i publikum til at stille spørgsmål og diskutere aftenens temaer i fællesskab.

Entré: 50,-kr. inkl. kaffe og kage.
Beløbet betales ved arrangementet.

Husk venligst tilmelding via linket herunder eller ved at ringe til kirkekontoret på tlf. 2494 5020.

club enghøj

minikonfirmand