Højskolearrangementer

september

Tirsdag d. 1. september kl. 14.30

Mellem løgn og overlevelse.

Vi får besøg af forfatte Birgithe Kosovic, som vil fortælle om romanen “Den inderste fare”  – ægteskabsdrama og danmarkshistorie i ét.

Erik Scavenius, leder af regeringen under besættelsen, er i manges øjne danmarkshistoriens største landsforræder. Her møder vi ham både som politiker og som ægtemand i en udmarvende ægteskabskamp. Hans ja til at lede samarbejdet med tyskerne vækker gamle konflikter med hans kone til live, Konflikten bliver sat på spidsen, da han forelsker sig i en 27 år yngre korsetsyerske. Men hvem er denne kvinde, som tilsyneladende ikke har nogen skrupler ved at nærme sig ham, den forhadte?

Det handler om værdier. Og hvordan vi kan håndtere de sværeste af alle spørgsmål i vores kærlighedsliv såvel som i det åbne samfund uden at forråde os selv og vores fællesskab. Hvad er vores idealer? Og hvilke idealer kræves hvornår?

Foredraget henvender sig både til litterært og politisk-historisk interesserede. Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Entré 50,-kr. inkl. kaffe og kage.

Bemærk tilmelding er nødvendig og foregår til kirkekontoret senest mandag d. 31. august kl. 13.00 på tlf. 2494 5020.

Torsdag d. 17. september kl. 19.30

”Kaldet til at forvandle – Hvad jeg lærte på den anden side af byskiltet.”

Vi skal høre om:

• Kristendommens navle flyttet
  • Mission i GT og NT
  • Global holistisk mission.
  • Afrika er foran: Hvad kan vi lære af kristne brødre og søstre.

Generalsekretær for Mission Afrika Henrik Engelbrekt Refshauge er uddannet teolog, journalist, diplomleder mm. Henrik kender Folkekirken og dens organisationer indefra. Han er vokset op i KFUM og KFUK, Indre Mission, KFUM-spejderne og Dansk Oase. Han har fået globalt udblik som missionær i Jerusalem, ungdomssekretær i Israelsmissionen og nu i Mission Afrika. Desuden har han arbejdet som valgmenighedspræst i Kolding, journalist, studievært på TV2-DK, gospelinstruktør, efterskolelærer samt kirke- og kulturmedarbejder i Haderslev Domkirke. Mød en ildsjæl, der brænder for Jesus, mission og for at genskabe kaldet i og udenfor kirken.

”I Mission Afrika kan jeg være katalysator for at mennesker kan tage imod Kristus i den kontekst og kultur, der er deres.”

Entré 50,-kr. inkl. kaffe og kage.

Bemærk tilmelding er nødvendig og foregår til kirkekontoret senest onsdag d. 16. september kl. 13.00 på tlf. 2494 5020.

sorggrupper

for voksne