Højskolearrangementer

Et liv med Kina

Tirsdag d. 6. september kl. 14.30.

Henrik Bjørn vil med foredraget Et liv med Kina gøre os klogere på den store udvikling, som Kina har gennemgået de sidste fire årtier, som han personligt har oplevet den – fra de fjerneste hjørner af Kina til landets største by Shanghai.

Vi vil få et mere nuanceret og balanceret blik på Kina end den sort-hvide måde, hvorpå Kina i dag som regel fremstilles i medierne som vestens modsætning og fjende. Typisk er fremstillingen et generaliseret ‘os’ versus ‘dem’.  Udgangspunktet i foredraget vil i stedet være i hverdagslivet og det enkelte kinesiske menneskes livsbetingelser og vilkår.

Foredraget vil bl.a. handle om:

• Kinas forandringer som personligt oplevet gennem fire årtier i rollerne som rejsende,           studerende, etnografisk feltarbejder, Kinarepræsentant for en amerikansk NGO, direktør for et fairtrade firma, der eksporterede yak-uld samt leder af et 800-sengs ældrecenter drevet af Danske Diakonhjem.
  • Hvordan var det at bo og arbejde et år på landet hos et af Kinas etniske mindretal for næsten 30 år siden og før reformerne var begyndt at slå igennem?
  • Hvordan er det at være kun 60 km fra epicenteret af et richterskala 8 jordskælv og bo med hele familien i et to-personers telt, mens jorden skælver?
  • Hvordan kunne det lade sig gøre at arbejde gennem ni år i det vestlige Kina med et så sensitivt emne som tibetansk kultur?
  • Hvordan er det at være dansk leder på et stort plejehjem i Shanghai, og skulle overføre de danske værdier til et helt anderledes kinesisk system?

Velkommen til sæsonens første højskoleeftermiddag. Husk venligst tilmelding via linket herunder eller ved at ringe til kirkekontoret på tlf. 2494 5020.

Om danskernes udvandring til Argentina

Torsdag d. 22. september kl. 19.30

Vi får besøg af forfatter Marianne Hesselholt, som vil fortælle som om den danske udvandring til Argentina, der begyndte med Hans Fugls eventyrlige rejse midt i 1800-tallet. Hun fortæller:
“Jeg vil fortælle om et menneske med en usædvanlig livsbane. Som H.C.Andersen og Kresten Kold (hans samtidige) var han et fattigmandsbarn, og som dem stræbte han efter et bedre liv. Hvad var det for et Danmark, han forlod? og hvad var det, han søgte i det fremmede? Vi vil følge i hans fodspor sammen med de mange andre, der søgte ud. Gennem ord og billeder vil jeg forsøge at kaste lys over det, de søgte og fandt. Og samtidig vise, hvordan de blev integreret i deres nye land.

Jeg har besøgt Argentina flere gange og boet i længere perioder på Pampaen, hvor danskerne slog sig ned, og  hvor deres efterkommere stadig bor.”

Tilmelding via hjemmesiden gennem linket herunder eller ved at ringe til kirkekontoret på tlf. 2494 5020. Entré: 50,-kr.

Begravelse/bisættelse