Højskoleeftermiddage

Forår 2023

Kærlighed og livsglæde

Tirsdag d. 23. februar kl. 14.30.

Ulla Horsholt, sognepræst i Sct. Peders Kirke i Randers, kommer og fortæller om den kærlighed og livsglæde der er at finde i Marc Chagalls værker.

Under trange vilkår og gennem hårde tider forblev kærligheden og livsglæden et fremtrædende motiv i den jødiske kunstners billeder i en tid, hvor mange moderne kunstnere malede anderledes.

Foredraget kommer omkring hans liv og nogle af hans varme, finurlige og farverige billeder.

Entré: 60 kr. inkl. servering

Matador – fup eller fakta?

Tirsdag d. 7. marts kl. 14.30

Lise Nørgaards Matador – Fup eller fakta

Med udgangspunkt i den store coffe-table bog ”Matador” (2020) fortæller forfatter Jacob Wendt Jensen historien om det, man godt kan kalde for ”verdens bedste tv-serie”. Dens skabelse og alle de hemmelige anekdoter fra maskinrummet, hvor Lise Nørgaard, Erik Balling og de store stjerner som Ghita Nørby, Malene Schwartz, Helle Virkner, Jørgen Buckhøj og Holger Juul Hansen regerede.

Han fortæller: “Siden jeg skrev en biografi om hende i 2016, blev Lise Nørgaard min ven. En varm, vidende og meget morsom ven, så mennesket Lise er også en stor del af fortællingen. Det bliver med andre ord et foredrag med filmklip, humør, perspektiv og pep, som Lise Nørgaard selv ville elske.

Foredraget er velsignet af Lise selv, og om det at jeg holdt foredrag om hendes værk, sagde hun: ”Held og lykke med det. Du vil sikkert gøre det bedre end jeg!”

Entré: 60 inkl. servering.

club enghøj

acapella kor Lyt