luther på spil

Hvorfor spille rollespil med konfirmanderne?

Den Danske Folkekirke er luthersk-evangelisk. Men hvordan er det nu med Martin Luther? Hvem var han, og hvorfor var hans arbejde så vigtigt og revolutionerende? Det er spørgsmål, som de færreste konfirmander kan svare på. Derfor sendes konfirmanderne i ’Luther på Spil’ på dannelsesrejse tilbage til 1500-tallet til et Europa i brydningstid.

Konfirmanderne vil gennem spillet møde mange forskellige aktører, som hver for sig vil bidrage til at give dem et billede af, hvem Luther var, og hvad det var for en verden, han og hans samtidige levede i dengang. Og ikke mindst, hvad hans arbejde og tanker har betydet – også for os i dag.

Her ved siden af kan du se en video fra 2015, som giver et godt indblik i hvad konfirmanderne oplever i løbet af dagen.