Sogneudflugt

Til Jelling

Årets sogneudflugt går til Jelling.

Vi begynder med at køre til ”Den genfundne Bro” i Vestbirk, hvor vi drikker formiddagskaffe. Broen er en 13 m høj stålgitterbro, der fører over en gren af Gudenåen. Den blev bygget i 1899 som en del af privatbanen mellem Horsens og Bryrup.

I 1920’erne erstattede man broen med en dæmning, som blev bygget hen over broen. I 2014, da jernbanen for længst var blevet nedlagt og banestrækningen omdannet til en vandre- og cykelsti, begyndte man at grave broen fri igen, og den fremtræder nu i sin gamle skikkelse og er et yndet turistmål.

Derefter kører vi til Jelling. Her begynder vi med at høre et foredrag om Jelling og kongerne og kristendommens indførelse i Danmark, inden vi på egen hånd udforsker oplevelsescenteret ”Kongernes Jelling”, monumentområdet med højene, Jellingstenene, kirken og skibssætningen, den største i Europa.

I oplevelsescenteret kan man bl.a. se en væg med hele den danske kongefamilies forgreninger lige fra Gorm den Gamle til den nuværende kongefamilie. Hele området er omgivet af Ingvar Cronhammars installation fra 2013, der markerer forløbet af den gamle palisade.

Frokosten indtages på Jelling Kro.

På hjemturen gør vi holdt på toppen af Ejer Baunehøj, 171 m over havets overflade. Her drikker vi eftermiddagskaffe.

Tidspunkt: Lørdag d. 4. september kl. 8.00 fra Enghøj kirke. Hjemkomst ca. kl. 18.15.

Pris: 350 kr. inkl. bustur, formiddagskaffe, middag med 2 retter (ekskl. drikkevarer), foredrag samt eftermiddagskaffe.

Tilmelding: Senest 26. august på hjemmesiden eller til kirkekontoret tlf. 2494 5020, e-mail: enghoej.sogn@km.dk

Vi følger de coronarestriktioner, der gælder til den tid.

Sogneudflugten er tilrettelagt af Ruth Nielsen og Kristian Degnbol Christensen.