Sogneudflugt

Sogneudflugten går i år til Løgstør, hvor vi skal besøge Limfjordsmuseet.

Efter afgang kl. 8.00 fra Enghøj kirke kører vi til Rebild bakker, hvor vi indtager formiddagskaffen.

Herfra er der kun en kort køretur til Skørping Nykirke, hvor vi skal se den færøske kunstner, Trondur Paturssons store glasmaleri, Livets Landskab, der udgør altervæggen. Her får vi en rundvisning.

Derefter går turen til Løgstør, hvor vi begynder med at spise middag på restaurant Kanalfogedens Køkken. Menu: Flæskesteg med det hele samt citronfromage.

Restauranten ligger lige ved siden af Limfjordsmuseet, som vi derefter besøger.

Museet består af tre dele: Kanalfogedens bolig, Det maritime Oplevelsescenter samt Det historiske Bådebyggeri.

Limfjordsmuseet skildrer livet på og omkring Limfjorden med fiskeri, søfart, stormflod og bådebyggeri.

Museet ligger lige ved Frederik d. VII’s kanal, der skulle sikre uhindret skibsfart udenom de store sandbanker, der ligger ud for Løgstør, og som i århundrede skabte problemer for skibstrafikken på fjorden.

Hen på eftermiddagen kører vi over Aggersundbroen til Aggersborg. Selv om den er den største af ringborgene fra vikingetiden, syner den ikke meget i landskabet. Man kan også kigge indenfor i Aggersborg kirke.

Mens vi nyder udsigten, drikker vi eftermiddagskaffe. Derefter går turen hjemad. Sogneudflugten er tilrettelagt af Kristian Degnbol Christensen og Ruth Nielsen.

Praktiske informationer:
Tidspunkt: Lørdag d. 3. september kl. 8.00-ca. 18.30.

Pris: 350,- kr. inkl. bustur, formiddags- og eftermiddagskaffe, middag med 2 retter (ekskl. drikkevarer) samt entre. Beløbet betales i bussen.

Tilmelding: Senest torsdag d. 25. august kl. 13.00. Bemærk venligst at der er venteliste.

Tilmelding kan ske på hjemmesiden, www.enghoejkirke.dk, eller ved at ringe til kirkekontoret på tlf.  2494 5020 eller via linket herunder.