Højskolearrangementer

Programmet for forårets højskolearrangementer byder på mange spændende foredrag. Klik igennem billederne nedenfor, hvor du kan læse mere om arrangementet og tilmelde dig.

Et værdigt liv som ældre - set fra en etisk vinkel

Jacob Birkler kommer og fortæller om overgangen i livet, fra at være erhvervsaktiv til at være en aktiv pensionist. Hvad giver mening, når man går på pension, og hvilken rolle får man, og hvilken rolle tager man. En række emner behandles fra en etisk vinkel, herunder livskvalitet, demens, udsigtsløs behandling og prioritering.

Kærlighed og livsglæde

Ulla Horsholt, sognepræst i Sct. Peders Kirke i Randers, kommer og fortæller om den kærlighed og livsglæde der er at finde i Marc Chagalls værker.
Foredraget kommer omkring hans liv og nogle af hans varme, finurlige og farverige billeder.

Etik ved livets begyndelse

Jordemoder Lillian Bondo kommer og fortæller om debatterne om livets grundstene, familiedannelse og barnløshed? Hvad er tankerne og trangen bag ønskerne om fx assisteret befrugtning, hvad enten man er én eller to?

Lise Nørgaaards Matador - Fup eller fakta

Forfatter Jacob Wendt Jensen kommer og fortæller om ”Verdens bedste tv-serie”, Matador. Dens skabelse og alle de hemmelige anekdoter fra maskinrummet, hvor Lise Nørgaard, Erik Balling og de store stjerner fra serien regerede.
Det bliver et foredrag med filmklip, humør, perspektiv og pep. Foredraget er velsignet af Lise Nørgaard med sætningen: ”Held og lykke med det. Du vil sikkert gøre det bedre end jeg!”

Værdier, der ikke kan måles eller vejes eller købes for penge

Ivar Brændgaard er sprogofficer og cand.theol og vil dykke ned i udtalelsen fra tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen: “Mere velfærd giver mere lykke”. Mange, især unge, piskes ud i et lykke- og rigdomsræs, som giver både skuffelser og stres.
Kristendommens svar er, at der findes andre værdier, som skal og kan præge vort liv.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk