concert clemens

gæster Randers Kirkemusikfestival

Søndag d. 29. september kl. 16.00

”Jeg løfter mine øjne mod bjergene …”

Vokalgruppen Concert Clemens gæster Randers Kirkemusikfestival, som finder sted d. 28. september – 6. oktober, med et a cappellaprogram bygget op omkring sværvægtere fra det 20. århundredes korlitteratur. Titlen til koncertprogrammet er hentet fra Davids salme 121, som også indgår i dagens program.

Da den engelske komponist Herbert Howells i 1935 alt for tidligt mistede sin søn, skrev han et Requiem – en dødsmesse – som en form for terapi. Værker bygger på skriftsteder fra Bibelen, og er på den måde en slags pendant til Brahms’ berømte tysktekstede requiem, Ein Deutsches Requiem.

Howell’s værk forblev dog upubliceret, og først i 1980 fik det sin førsteopførelse. Siden er det gledet ind i repertoiret for blandet kor, og opføres regelmæssigt. Rundt om Howells musik synges Carl Nielsens 3 latinske motetter, der er Nielsens besøg ind i renæssancens vokalpolyfoni. Carl Nielsens tre satser spejles samtidig i koncertens ydersatser, John Taveners stilfærdige ”The Lamb” og til sidst György Ligetis hovedværk for kor fra 1966, måske det vigtigste værk overhovedet skrevet for kor i det 20. århundrede, Lux aeterna.

Concert Clemens blev stiftet i 1997 af 13 sangere og deres dirigent Carsten Seyer-Hansen.
Ensemblet har lige siden markeret sig som et af Danmarks bedste vokalensembler, og har turneret over det meste af Europa, og vundet adskillige priser for deres pladeudgivelser, bl.a. Preis der deutschen Schallpalattenkritik for Duruflé Requiem og motetter.

Carsten Seyer-Hansen er kapelmester for Københavns Drengekor og fast dirigent for Concert Clemens. Han har desuden en meget aktiv karriere som gæstedirigent, bl.a. for DRs Vokalensemble, og som underviser på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han er lektor i klassisk korledelse.

Glæd dig til denne musikalske oplevelse med et meget spændende program.
Fri entré.