koncert

Danske salmer og højskolesange i jazz toner

Med udgangspunkt i et udvalgt af de smukkeste melodier til salmer og højskolesange vil den prisvindende jazzpianist Lars Fiil give en meditativ og intens koncertoplevelse, hvor han inviterer lytteren indenfor i et helt særligt klangligt univers. Med en stor respekt for det kompositoriske og tekstlige udgangspunkt kombineret med en improviserende og legende tilgang til musikken, vender og drejer han de kendte melodier og får dem til at fremstå i et nyt lys.

Lars Fiil (f. 1986).
Lars Fiil vender tilbage til sine rødder, da han er født i Randers og har sunget i Enghøj Kirkes Kor. Han er pianist, komponist og improvisator og har bopæl i København.

Uddannet rytmisk pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus i 2014, efter at have studeret i Stockholm, Helsinki og Trondheim.

Har udgivet fire albums i eget navn, og har derudover medvirket på mere end 10 udgivelser som sidemand. Har spillet koncerter i hele verden, og vandt i 2011 Jazzdanmarks konkurrence Ung Jazz. Har flere gange været nomineret til en Danish Music Award Jazz.

Lars Fiil har udgivet tre albums som leder. Den seneste, “Everything Is A Translation”, kom ud i 2016. Den indeholder en international septet af nogle af de mest interessante improvisatorer fra den blomstrende jazzscene i København, og har modtaget kritisk anerkendelse fra hele verden.

Han udgav sit første album som leder i 2011, da albummet Lars Fiil Quartet “Reconsideration” kom ud. Det fik gode anmeldelser og blev nomineret til en dansk musikpris.
Det andet album “Frit Fald” kom ud i 2015. Det indeholder Lis Raabjerg Kruse på saxofon og Bjørn Heebøll på trommer. Allaboutjazz.com beskrev albummet som ” en abstrakt slags kammermusik, hvor enhver nuance af instrumentet udforskes i omhyggeligt udformede lyd digt.”

Lars Fiil har optrådt over hele verden og på forskellige festivaler såsom Umeå Jazz Festival (SE), Bohemia Jazz Festival (CZ), Young Nordic Jazz Comets (FI) og Copenhagen Jazz Festival (DK)

Foruden sine egne projekter er Lars Fiil aktiv på den danske musikscene i en række forskellige grupper.

Tag din mor, far, søster, ven, ægtefælle eller kollega under armen og kom og vær’ med! Grundet COVID-19, er der begrænsede antal pladser, og billet kan købes fra d. 1. juli kl. 9.00 via dette link.

Dørene åbner kl. 19.00. Entré: 50 kr. + gebyr.