Den store fortælling

Den melodi kan jeg li'

Onsdag d. 2. november kl. 19.00:
Den melodi kan jeg li’

Denne aften er sangen og glæden ved at synge i centrum. Dit sangønske fra Højskolesangbogen og den melodi du kan li´, kan smides i hatten, når du kommer.

Organist Britta Nedergaard Hansen fortæller lidt om et par sange. Derefter vælger vi fra hatten, hvor vi synger nogle af de tekster og melodier, som deltagerne kan li’ og har ønsket. Aftenen er for alle, der finder glæde ved at synge, og man kan ikke undgå at blive i godt humør efter sådan en aften, da sangen kan noget, som det talte ord ikke kan alene. Der serveres en let forfriskning med rødvin og snacks i aftenens løb, og programmet slutter kl. ca. 21.  Entré: 25 kr.

Søndag d. 13. november kl. 16.00:
Den store fortælling – billedkoncert

– Bibelhistorier og musikalske mesterværker

Den Store Fortælling er Arne Haugen Sørensens bemærkelsesværdige og hidtil største maleri. Motiverne er inspireret af centrale bibelfortællinger. De bliver ved denne koncert vist, mens musikalske mesterværker spilles i nye arrangementer for trompet og orgel. Mesterværkerne er af Mozart, Beethoven, Strauss, Sibelius, Mahler, Stravinsky og Wagner.

Trompetist Dorthe Zielke og organist Søren Johannsen har spillet sammen i mere end 20 år. De senere år har de fleste af deres mange koncerter været ledsaget af en visuel historie med tekst, billeder og video, der vises på storskærm.
Maleriet Den Store Fortælling, der danner baggrund for koncerten, blev i 2017 leveret til Aarhus Valgmenighed og måler 3,2 x 10 meter. Det imponerende store farvestrålende værk fortæller levende de udvalgte bibelhistorier. Ved koncerten visualiseres de forskellige motiver fra maleriet sammen med genfortællinger af Bibelen.
”Det har været utroligt spændende at følge Arne Haugen Sørensens arbejde lige fra den dag han fortalte om bestillingen, til han var klar i sit atelier med store tomme lærreder og til vi så det færdige maleri ved en udstilling i Malága for et par år siden”, fortæller Dorthe Zielke og Søren Johannsen, der har arbejdet sammen med kunstneren siden 2012.

Arne Haugen Sørensen har boet i Sydspanien siden 1981. På toppen af bjerget, hvor han bor og har udsigt over bjerge og Middelhavet, har han bygget sig et underjordisk atelier, hvor en glaspyramide på toppen, lader solen oplyse det store rum. Arne Haugen Sørensen havde sin debut som maler og grafiker i 1953 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Han har modtaget adskillige priser og hædersbevisninger, bl.a. Eckersberg Medaljen og Thorvaldsen Medaljen. Han er repræsenteret på de fleste danske kunstmuseer, men er også kendt for udsmykningen af ca. 30 danske kirker. I 2017 fik Arne Haugen Sørensen sit eget museum i Videbæk, Vestjylland og i år fylder han 90 år.

Dorthe Zielke er uddannet trompetist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har siden spillet freelance i bl.a. Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, DR Big Bandet og Mahler Chamber Orchestra. Hun underviser i Tivoli-Garden, på Sankt Annæ Gymnasium samt på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Søren Johannsen fik sin organisteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, fortsatte med solistklassen sammesteds og havde sin debutkoncert i Helligåndskirken, København i 1995. Han har opført J. S. Bachs samlede orgelværker 10 gange i koncertrækker og en gang over 22,5 timer i samme døgn, hvilket man kan finde i Guiness Book of Records 2001.
Søren Johannsen er organist i Christians Kirke, København.

Entré: 50 kr.