påskelilje
Med Enghøj Kirke har Randers fået sin første grønne kirke! Enghøj Kirke er en nyere kirke fra 1994, og den ligger i et forstadssogn til Randers. Enghøj Kirke kan på nuværende tidspunkt sætte 33 krydser i den grønne tjekliste. I Enghøj Kirke har personale, menighedsrådsmedlemmer og præster i en længere periode arbejdet sammen om et fokus på en grønnere profil. Så da man udfyldte Grøn Kirke-tjeklisten og opdagede, at man allerede kunne sætte 33 krydser, vakte det glæde.

Sognepræst Alice Pedersen fortæller: “Det giver kun lyst og motivation til at arbejde videre”. Hun fortsætter: “At blive grønnere er kun en naturlig del af at være kirke: Ansvar for skaberværket og for de kommende generationer”.

Der er ingen kirkegård ved Enghøj Kirke, men der er nogle udearealer rundt om kirken, hvor man også kan arbejde med grønne og bæredygtige tiltag. Kirken har bl.a. etableret og understøtter naturlige levesteder for vilde dyr og planter på kirkens udearealer for at fremme biodiversiteten i lokalsamfundet. Ofte kan arbejde om klima, miljø og diakoni på fineste vis gå hånd i hånd. Det ser man bl.a., når Enghøj Kirke arbejder sammen med Menighedsplejen i Danmark om driften af en genbrugsbutik i lokalsamfundet.

Enghøj Kirke har også allerede implementeret tiltag, som ligger ud over de 50 tiltag, som udgør Grøn Kirke-tjeklisten: På alteret i Enghøj Kirke brænder nemlig olielys frem for stearinlys. Ifølge en undersøgelse fra Teknologisk Institut afgiver en vegetabilsk olielampe 435 gange færre partikler end et almindeligt fyrfadslys af stearin (læs mere her).

Alice Pedersen fortæller: “Der blomstrer allerede flere idéer til at arbejde videre med Enghøj kirke som Grøn Kirke, og det vil vi gøre med entusiasme og glæde!”

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk